Cthulugurumi.

Jag fick en bok i julklapp av min lillebror. Virka läsigt söta figurer av Christen Haden. Där finns mönster på alla möjliga små söta monster. Jag hoppade genast på att virka Cthulu, H. P. Lovecrafts otäcka tentakelprydda monster. Han blev ju rätt söt till sist och ungarna älskar honom. 4-åringen sprang runt med honom och hojtade "Jag heter Cthulhu och jag gillar att kasta boll!" häromdagen. Dålig förberedelse för en eventuell framtid ur en Lovecraft-roman kanske men rätt underhållande för föräldrarna.
Så här der boken ut, det är söta figurer men jag kommer inte överens med mönstren. Man virkar liksom en rad i taget och avslutar den istället för att virka i spiral och jag får aldrig maskorna att stämma. Det slutade med att jag virkade på måfå efter bilden istället. Jag tror att det går att översätta mönstren till spiraler istället men det är knepigt. Ska ge den ett försök till innan jag änvänder den som inspirationsbilder och tar formerna från den andra boken (Virka amigurumis av Mia Gustavsson) istället.
Just nu håller jag på att blogga om gamla projekt som ni kanske ser. Har en del liggande men inte allt är fotat.

Posted by

If it's crafty I have probably tried it. Or plan to try it tomorrow. I love to be creative in all ways, but I tend to gravitate to making cards, coloring and diecutting. I also have a bad yarn shopping.... ehm... KNITTING... habit. I live in Sweden with my husband, two cute minions (also known as kids) and three dogs. I work from home at a small international development company during the days, and craft while listening to audio books or follow my favourite series at nights and on weekends. I love it when I don't have to leave the house, being an introvert and socially awkward and all. That's why my slippers to shoe ratio is close to 1:1 and I'm not ashamed to admit it ;)

Make my day, leave a comment :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s