Sm å små blommor!

Igår öppnade jag ett paket med grejor jag beställt från nätet. Nätshopping är ju supernajs när man inte hinner ut så mycket och dessutom får grym beslutsångest när man står i affären. Problemet är väl att man kanske inte alltid får en känsla för dimensioner. Jag beställde en MS One inch scallop square-punch och i mitt huvud var den dubbelt så stor. Gissa om jag blev förvånad när jag packade upp den och kunde puncha saker stora som frimärken med den. Först blev jag lite sur på mig själv som inte riktigt kan konvertera inchar i huvudet än, men så satt jag och lekte med den och upptäckte att om jag punchade hörnen på fyrkanterna igen så blev det små söta blommor. Låter lite konstigt, men jag ska visa med bilder sen. Jag mindes att jag sett på en blogg hur man gör små blombuketter av papper och genast tog jag fram mina nya älsklingar, pro markerpennorna, och vips hade jag en bunt söta små syrenblommor. Jag ska visa hur jag gjorde, ljuset var superdåligt, det är så molnigt och grått hela tiden. Men ni fattar säkert ändå.

Först tog jag ut en fyrkant.
Sen stoppade jag in hörnet på fyrkanten i punchen och såg till att "blombladen" såg bra ut innan jag punchade.
Jag använde Slate, Lilac och Lavendel för att färglägga blommorna. Eftersom jag använde vanligt skisspapper så blödde färgen helt genom pappret så undersidan blir målad "på köpet".
Först en prick med Slate.
Sen duttade jag med Lilac runt om så att färgerna blandades ordentligt.
Sist duttade jag innifrån och ut med Lavendel. Blommorna ser mörka ut på bilden men när de torkar blir de mycket ljusare. En del blommor målade jag två ggr för att det skulle bli lite färgskiftningar.
Sen tog jag ett embossingverktyg och cirklade med inne i blommorna och ut mot kanterna så att bladen ställde sig upp. Ja, det är en yogamatta jag använder. Man tager vad man haver. Jag använder även två bitar av mattan istället för en brun embossingmatta till min spellbinders impressabilitys när jag kör den i min Epic 6. Alltid hittar man nåt att använda saker till :)
Färdiga blommor, mycket ljusare när de har torkat. Jag fäster dem med en bit Mini Glue Dot som jag klippt i fyra bitar. Ett tipps är att stansa ut en hel bunt blommor på en gång och måla alla samtidigt så går det mycket fortare. Lite pilligt men när man kommer in i det går det rätt fort. Och de blir supersöta! Går ju att färga rosa för att se ut som körsbärsblommor eller nån annan färg såklart.

Posted by

If it's crafty I have probably tried it. Or plan to try it tomorrow. I love to be creative in all ways, but I tend to gravitate to making cards, coloring and diecutting. I also have a bad yarn shopping.... ehm... KNITTING... habit. I live in Sweden with my husband, two cute minions (also known as kids) and three dogs. I work from home at a small international development company during the days, and craft while listening to audio books or follow my favourite series at nights and on weekends. I love it when I don't have to leave the house, being an introvert and socially awkward and all. That's why my slippers to shoe ratio is close to 1:1 and I'm not ashamed to admit it ;)

One thought on “Sm å små blommor!

Make my day, leave a comment :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s