F örsta julkortet

Jag vaknade mitt i natten med en kortidé i huvudet. Antagligen hade jag sett nåt liknande nånstans och det letade fram sig eller så var det inspirationen som slog mig i huvudet. Jag kom på ett jag ville göra en typ av fönsterkort, med wellpapp som bakgrund i fönstret. Jag använde Labels 4 till att skära ut fönstret i det vackra pappret som jag sparat i flera år för det var "för fint" för att klippa i… Fånigt…

Här är en Tildastämpel som jag fyndat på Panduros rea. Vingarna och hjärtat har ett lager stickles på sig och det finns även en sticklesram runt fönstret. Tildaängeln hänger fritt i ett litet silversnöre så hon gungar lite om man rör lite på kortet. Ett par snökullar i olika höjd gjorde jag som ho flyger ovanför. De är sprayade med massor av hemmagjord shimmermist i en väldigt ljus blå nyans.

Jag gjorde en blomma för ovanlighetens skull. Hade gråa blommor som jag inkade med blått. De översta blombladen snurrade jag inåt och embossade lite med skimrande EP. Dessutom är de rejält sprayade med samma glimmermist som snön. Braden i mitten var turkos men jag tryckte ned den i vita stämpeldynan och embossade med skimrande EP. Matchade perfekt efter ett par vändor.

Här ser man att kortet är liksom en tunn låda så fönstret sitter någon mm ovanför bakgrunden och snökullarna är på olika avstånd från wellpappen. Det ser riktigt läckert ut och Tilda är så söt där hon dinglar i sitt snöre. Kortet är vikt i ett stycke (ja, en liten extra bit papper behövde jag för att täcka bakre kanten) och det var rätt kul att klura ut hur jag skulle biga och vika och klippa. Jag är faktiskt så nöjd med kortet att jag har svårt att skiljas från det. Hade ju tänkt skicka det till nån men tror att det kunde vara en fin prydnad nånstans hemma kanske ;) Vi får se vart det tar vägen…

Har varit till IKEa idag med en 2,5-åring och en 4-åring. Det var inte avslappnande för fem öre kan jag lova. Jag tror att jag ska gå ner och påbörja korten till receptswappen som jag är med i kanske. Det brukar vara avslappnande med lite pyssel när man känner sig smått på gränsen till nervsammanbrott, haha! Vet inte riktigt vad jag ska hitta på med receptkorten bara. I går gjorde jag varsin mormor och morfar-kalender åt barnen. Vi har nedräkning till de kommer, nu är det 21 dagar kvar ;) Varje dag får de kryssa över en siffra och så ser de hur många dagar det är kvar. Men först ska hudarna få gå ut en sväng i det mysiga snöblandade regneländet. Brrr… Kanske vi får dricka lingonglögg sen? Det har vi förtjänat idag!

Posted by Picasa

Posted by

If it's crafty I have probably tried it. Or plan to try it tomorrow. I love to be creative in all ways, but I tend to gravitate to making cards, coloring and diecutting. I also have a bad yarn shopping.... ehm... KNITTING... habit. I live in Sweden with my husband, two cute minions (also known as kids) and three dogs. I work from home at a small international development company during the days, and craft while listening to audio books or follow my favourite series at nights and on weekends. I love it when I don't have to leave the house, being an introvert and socially awkward and all. That's why my slippers to shoe ratio is close to 1:1 and I'm not ashamed to admit it ;)

4 thoughts on “F örsta julkortet

  1. Jättejättefint kort! Har också panduro stämplarna liggandes här hemma (lyckades också fynda på rean förra vintern yey:), måste nog göra ett försök att använda dom snart igen. Detta kort bara mååste lifta:s… om jag får förstås:) Underbart vackert!

    Like

  2. Hej igen!Nu har jag tittat på det här kortet flera gånger *S* Du får ta och skapa nåt nytt att vila ögonen på!Tusen tack för alla dina goa kommentarer, blir så glad!

    Like

Make my day, leave a comment :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s