Perfect pearlskort

Nu har jag knarkat youtube igen och tagit reda på vad man kan hitta på med perfect pearls. Sen var jag ju tvungen att testa att göra ett skimrande födelsedagskort. Bakgrunden är ett vanligt vitt cardstock som jag färgade direkt med distressdynorna. Broken china och tumbeled glass använde jag. Sen duttade jag på vit perfect pearls innan färgen hann torka så att bakgrunden skimrade fint. En liten mist med vatten fixerar pearlsen. Sen tog jag en stor bakgrundstämpel med prickar. Jag duttade på broken china och en stormy sky på stämpeln, sprayade mist som jag blandat med vatten och perfect pearls på stämpeln och stämplade på bakgrunden. Innan jag stämplade duttade jag lite med en våtservett här och där för att en stämpeln skulle bli lite ojämn. Blommorna stämplade färgade jag in med distressdyna och sen sprayade jag lite glimmer mist på dem med innan jag stämplade. Sen har jag haft glossy accent ovanpå blommorna för att de skulle få lite dimension. Jag har även sytt runt kanterna och monterat på en vit kortstomme.

Sländan tryckte jag med akrylfärg blandat med lite guldpearls sen målade jag lite starkare guldskimmer på vingarna genom att ta vatten på en pensel och måla och sen duttade jag på lite pearls där. Sen tog jag ett tunnt lager crackle accents ovanpå för att sländans vingar skulle bli sådär ådriga som de är. När det torkat så hade jag på lite distressfärg som jag jobbade ned i sprickorna. Kroppen fick ett lager glossy accent för dimension och för att den skulle hålla ihop och inte gå av på mitten. Den är jättefin i verkligheten. Svårt att visa på kort.

En liten diskret födelsedagshälsning ton i ton med bakgrunden. Här syns också att jag har målat med vit distress crackle paint efter kanterna och sen har jag fyllt i sprickorna med broken china distressfärg. Jag har distressat kanterna lite med en sax, min edge scraper ger lite för mycket distress ibland så jag ville rugga kanterna lite men inte så att all crackle paint försvann. Sen gick jag över kanterna med en mörkare ton av distressfärg.

Hela jag och pysselrummet skimrar nu av perfect pearls men det var verkligen jättekul! Jag ska testa mer sen och se vad det blir. Jag tycker att kortet inte alls är så mycket "jag" men det är rätt sött och lite somrigt. Det är verkligen massor av skimmer på det i verkligheten.

Posted by Picasa

Posted by

If it's crafty I have probably tried it. Or plan to try it tomorrow. I love to be creative in all ways, but I tend to gravitate to making cards, coloring and diecutting. I also have a bad yarn shopping.... ehm... KNITTING... habit. I live in Sweden with my husband, two cute minions (also known as kids) and three dogs. I work from home at a small international development company during the days, and craft while listening to audio books or follow my favourite series at nights and on weekends. I love it when I don't have to leave the house, being an introvert and socially awkward and all. That's why my slippers to shoe ratio is close to 1:1 and I'm not ashamed to admit it ;)

5 thoughts on “Perfect pearlskort

Make my day, leave a comment :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s