Steampunktag

Jag fick plötslig lust att testa att göra något steampunkigt. Har aldrig testat det innan men gillar stilen när andra gör det. Jag gjorde en tag med en stämpel från Reprint. Jag stämplade och embossade i svart, sen målade jag med distresser och duttade på perfect pearls i olika färger ovanpå. Bilden skimrar rätt mycket i verkligheten men som vanligt går det inte att fånga på bild. På stämpeln står det "The beat of your heart is the rythm of your soul", fint va?

 Jag hade inga steampunkiga prydnader så jag embossade en brad och hackade lite i den. Sen slaktade jag en gammal diskett och använde delarna till tagen.

 Jag embossade en ros med titanium-embossingpulver. Tagen körde jag i en Tim Holtz-folder och sen duttade jag med embossingdynan på det upphöjda och embossade det också.

På skivan som satt i disken och uppe i ena hörnet kletade jag på crackle accent som jag värmde med embossingfönen så det bubblade occh blev lite brunt. Så ser det lite mer slitet ut. Jag klippte ett jack i skivan också. Det var kul att leka steampunk, det gör jag nog fler gånger! Jag är helt svart om händerna nu, men det är väl så det ska vara ;) Har gjort klart ett kort också, men det bloggar jag när det kommit fram till mottagaren. Idag bloggar jag om min Cutterpede på CiLi-bloggen och på torsdag dyker det upp en söt liten grej som jag gjort där också. Så galet mycket jag hinner fast jag har mycket mindre tid, konstigt! Kanske hjärnan hittar på massa skoj medan jag gör annat?

Posted by

If it's crafty I have probably tried it. Or plan to try it tomorrow. I love to be creative in all ways, but I tend to gravitate to making cards, coloring and diecutting. I also have a bad yarn shopping.... ehm... KNITTING... habit. I live in Sweden with my husband, two cute minions (also known as kids) and three dogs. I work from home at a small international development company during the days, and craft while listening to audio books or follow my favourite series at nights and on weekends. I love it when I don't have to leave the house, being an introvert and socially awkward and all. That's why my slippers to shoe ratio is close to 1:1 and I'm not ashamed to admit it ;)

5 thoughts on “Steampunktag

Make my day, leave a comment :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s