Min lille skrutt fyller 5 år!

IMG_5215
I morgon fyller min lilleman 5 år. Han är en så stor och duktig kille nu att man inte kan fatta att för snart 5 år sedan dök han hastigt och lustigt upp mer än 13 v för tidigt. 950 gram vägde han och var 35 cm lång. En liten röd typ som åt 2 ml mjölk var tredje timma i en sond genom näsan. När han skrek lät han lite som ett knarrande gångjärn. Vi var på bilsemester på väg norrut när mitt vatten plötsligt gick nånstans mellan Falun och Gävle och jag hamnade på Gävle förlossning, därifrån fick jag åka ambulans till Karolinska i Stockholm. Maken jagade efter i bilen med hundarna i bagaget. Sen sov jag i Stockholm och så dagen efter fick jag åka ambulansflyg till Gbg och Östra sjukhuset (maken efter med bil och hundar) där jag hann sova en natt innan lilleman ville ut. Eller blåbär som han hette då ;)
Idag är han världens snällaste och klipskaste 5-åring. Ha kan räkna plus och kan hela alfabetet utantill. Han kan läsa när han tror att ingen hör honom. Han kan hoppa och springa och busa och har galet rolig humor. Dessutom älskar han sin lillasyster över allt annat och om han fick välja skulle han bara leka med henne jämt. När läkarna träffar honom idag så säger de att man inte kan ana att han var så tidigt född och det kommer knappt jag ihåg heller trots tre omtumlande månader på neo under en galet varm sommar. Tänk vad bra det kan gå fast det går så fel!
Men nu var det ju inte det jag tänkte berätta, jag är bara galet stolt över min duktiga kille. Jag frågade honom vad han önskade sig när han fyllde år och förutom korv och makaroner så ville han ha ett kort med en femma på. Så det måste han ju få. Jag skar ut kortet med Sillen och likaså bokstäverna. Så roligt att kunna göra vad man vill och inte behöva lyfta saxen :)
IMG_5217
Ett litet monster fick pryda kortet, kanske är det lillasyster också känd som det lilla trotsmonstret ;) Stämpeln är köpt på Panduros rea nån gång. Monster kan man aldrig ha för många av.
IMG_5216
Bokstäverna har fått lite glossy på sig för inget kan ju gå fel med lite glossy väl?
IMG_5218
Insidan har två små pandurohundar som prydnad, jag tror det är våra hundar som ville vara med på ett hörn och lämnade fotspår här och där. Hoppas att unge herrn blir nöjd med sitt kort. Även om det tekniskt sett inte har en femma på utan faktiskt är en femma. Detta är även mitt DT-kort på CiLi in Papers idag

Posted by

If it's crafty I have probably tried it. Or plan to try it tomorrow. I love to be creative in all ways, but I tend to gravitate to making cards, coloring and diecutting. I also have a bad yarn shopping.... ehm... KNITTING... habit. I live in Sweden with my husband, two cute minions (also known as kids) and three dogs. I work from home at a small international development company during the days, and craft while listening to audio books or follow my favourite series at nights and on weekends. I love it when I don't have to leave the house, being an introvert and socially awkward and all. That's why my slippers to shoe ratio is close to 1:1 and I'm not ashamed to admit it ;)

4 thoughts on “Min lille skrutt fyller 5 år!

  1. Najs kort! Klart att grabben kommer att tycka att det är BÄST!!!Tack för att du delade med dej av historien om ditt barn… har nyligen (3 mån sedan) fått ett bonusbarnbarn, som föddes "bara" (i sammanhanget) 7 v för tidigt. Allt har gått bra hittills, han växer och är "duktig"… skönt!Grattis till "lilleman" som blivit Storkille!

    Like

Make my day, leave a comment :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s