Mitt kaffealbum är äntligen färdigt!

Jag köpte ett minialbum av chipboard från Maya Road på mässan i Karlstad (i mars) och det har jag fipplat lite med mellan projekt. Det har varit min avstressare när jag kör fast, jag har bara testat olika tekniker och inte haft nån direkt plan för vad det ska bli så sidorna skiljer sig lite åt. Nu blir detta troligtvis världens längsta inlägg. Tur att vi fått igång bredbandet igen efter att åskan slog sönder bredbandsmodemet så det inte tar ett år att ladda upp ;)
IMG_5379
Coffee is my cup of tea. Ja, man måste väl vara lite av en kaffegalning om man nu gör ett helt album med kaffetema.
IMG_5382
Marie har försett mig med fina steampunkklockor och de använder jag så fort jag kan för de är galet snygga.
IMG_5384
Tagen ser lite ut som läder men det är ett vitt papper som jag stämplat och färgat in.
IMG_5385
Cosmo Cricketpapper och en av de CC-utklippbara grejorna som kommer i 12×12-ark. Kaffebönorna är en stämpel som jag målat och sedan gjort 3-dimensionella med glossy accent.
IMG_5387
Själva skylten har jag fixat till lite med matte accent på det bruna på kanterna, crackle accent på mönstret i mitten och glossy accent op textremsan i mitten. Sen har jag haft UTEE på kanterna.
IMG_5389
Kaffe är ju som svart magi tycker jag. Bakgrunden är ett CC-papper som jag målat med Glimmer Glam och mistat med brun glimmer mist. Sen har jag stämplat på och målat med vit penna runt stämpeln.
IMG_5391
Jag tog isär ett udda örhänge som jag hittade i någon såda och gjorde till en charm.
IMG_5392
IMG_5395
Här har jag gjort mitt eget papper. Jag har stämplat och målat med Copics eller om det var Pro Markers. Ångan har fått stickles på sig och koppparna har glossy på själva kaffeytan så den glänser lite. Sen har jag skrivit för hand.
IMG_5397
Kaffet är min guldkant på tillvaron. Även kopppen har en guldkant av stickytejp som jag har embossat. Lite knöligt blev det men jag ville mest testa om det gick. Några av okstäverna har jag skurit ut med Sillen och embossat i guld.
IMG_5399
Jag testade print and cut-funktionen på sillen och skar ut en  skylt som jag sen hade crackle paint rock candy på. Muggen är målad med Compics och lite stickles.
IMG_5403
En rosa akgrund målad med dabbers och sen lite guldig glimmer glam på. Lite stämplar, en hemmagjord blomma med vackra guldvingar bakom fick pryda sidan.
IMG_5404
Ramen är en bit sticky back canvas som är mistad och glimmerglammad. Själva bilden har fått ett rätt tjockt lager crackle accent på sig, Eftersom färgen är vattenlöslig så flyter den ut lite men jag tycker effekten blir snygg.
IMG_5406
Jag fick en sån melonkant i ett Cocoa Daisy-kit och under den fäste jag en bunt spillbitar av band. Sedan fäste jag hela grejen med 3d-kuddar. Bakgrunden är gjord med dabbers, glimmerglam och mist.
IMG_5407
IMG_5409
Det här blev lite kluddigt. Jag slängde ihop den här sidan när vi skulle iväg på semester. Det är ett lager washi-tape som jag målat över med crackle paint i tre olika färger och sedan stämplat och kluddat lite på.
IMG_5411
Sista sidan, sött med rosett, blomma, fjäril och doily.
IMG_5412
Bladen glimmar rätt mycket, jag har färgat vitt papper med distresser i två nyanser och sedan haft på guldskimrande glimmer glam.
Hoppas ni gillade mitt album. Vilken sida var finast tyckte du? Jag har ett nytt album på lur nu, det är roligt att ha något att växla med. Det blir väldigt mycket kort nu annars för det är många födelsedagar (jag är med i en födelsedagskortskedja också) under våren och sommaren. Jag jobbar även vidare på mitt ego-album om mig men inspirationen vill inte riktigt infinna sig där.
Igår kom jag hem från min ca 2 veckors sverigeturné=semester. Vi började med att köra upp till Leksand och där tillbringade vi 5 dagar hos mina föräldrar. Dottern blev sjuk samma kväll som vi kom och hade över 40 graders feber i 4 dygn. Vi hälsade på på akuten i Falun en sväng innan hon blev bra igen av sig självt. Då var det såklart dags att åka vidare men jag hade rätt mysigt ändå och fick träffa släkten. Förutom mamma och pappa så bor storebror med familj där och min moster. Sedan körde vi vidare upp till Ö-vik och sov hos en vän en natt. Sen släppte maken av mig hos min lillebror i Umeå och åkte vidare med barnen upp till Burträsk där hans mamma och hennes sambo bor. Jag har jag haft hur trevligt som helst i Umeå med söta bror och härliga svägerskan och deras 4 söta katter. Jag har tappat räkningen på hur många böcker jag läste under de fem dagar jag var där (5 kanske?), vi har kollat på roliga filmer och serier, jag har varit på husvisning och kollat på lägenhet (åt dem) och bara njuuuutit av livet. Sen kom maken och plockade upp mig igår och så brummade vi hela vägen hem i ett kör, ungarna och maken satt i bil från kl 8 på morgonen och vi var hemma 23.30. Puh, vilket avlångt land vi bor i! Tur att vi har snälla barn som var på toppenhumör hela långa vägen. Synd bara att de inte ville ta sovmorgon fast de inte sov alls i bilen, de vaknade kl 7 i morse precis som vanligt. Men vi har semester en vecka till så det är bara att fortsätta att njuta av semestern innan det är dags at
t börja jobba igen. Hoppas ni har det underbart runt om i sommarsverige (ja, ni som inte bor i Sverige också såklart).
Idag känner jag mig dock lite som i ett drömtillstånd. Vi missade ju det mesta av vad som hände i Oslo igår när vi satt i bil hela dagen men det är helt obegripligt att något sånt ska kunna hända. Det är ofattbart många som fick sätta livet till. Nä, det vill inte sjunka in riktigt. Det känns som om det var något som skulle hänt på en film. Mina tankar går till alla de drabbade och deras anhöriga.

Posted by

If it's crafty I have probably tried it. Or plan to try it tomorrow. I love to be creative in all ways, but I tend to gravitate to making cards, coloring and diecutting. I also have a bad yarn shopping.... ehm... KNITTING... habit. I live in Sweden with my husband, two cute minions (also known as kids) and three dogs. I work from home at a small international development company during the days, and craft while listening to audio books or follow my favourite series at nights and on weekends. I love it when I don't have to leave the house, being an introvert and socially awkward and all. That's why my slippers to shoe ratio is close to 1:1 and I'm not ashamed to admit it ;)

11 thoughts on “Mitt kaffealbum är äntligen färdigt!

 1. This is amazing as I said to you I was just in awe and was staring for so long when I stopped by before I forgot to comment eeeek! LOVE IT LOVE IT LOVE IT!Hugs xx

  Like

 2. Hej hopp! Kikade in på din sida och fastnade i ditt lilla album om kaffe. Underbart! Så fint!Jag tyckte nog allra bäst om sidan där du gjort "eget papper". Med alla små kopparna. Det är roligt, färgglatt och mitt öga fastnade extra just för det!Men alla sidor har sin charm och bäst av allt; alla passar ihop så fint!

  Like

 3. Va bra det blev… Hinner du med ett album till innan vi ska till Karlstad igen? ;) Jag gillade den med kaffekopparna, det egengjorda pappret alltså… Eller, nä, jag gillar alla! Kram

  Like

 4. Aaaah va läckert album!!! Så många läckra sidor och fyndiga "citat" =)Bäst är nog ändå framsidan – "Coffee is my cup of tea" :D

  Like

 5. Vilket underbart album! Jag tyckte om alla de blå sidorna. För att de liksom var blå… :)Underbara små kaffekoppar och citat överallt och massvis med finurliga dekorationer!Högsta betyg från mig!

  Like

Make my day, leave a comment :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s