Det blev en Lina

Ja, jag får väl erkänna att min gissning på vad virkningen skulle bli blev helt fel. Min DT-kollega Helena hade däremot rätt från början. Jag skyller på att jag inte har koll på sagorna. Visst minns jag Tomtebobarnen nu i efterhand, men det var inte  det första som poppade upp i mitt huvud. Vi hade lite vadslagning så härmed överlämnar jag nu officiellt äran till Helena. Slit den med hälsan ;)

Jag själv gissade på Rödluvan men som sagt var, en Tomteboflicka blev det. Min dotter ville döpa henne till Idun eftersom hon heter det själv, men jag lyckades övetyga henne om att det var smått opraktiskt. Dockis var såklart på tapeten men sen valde hon Lina eftersom hon heter Evelina i andranamn så kortade vi ned det. Så, till sist blev hon klar mitt virkalster. Det var kul att testa en virkalong, även om jag i stort sett hela tiden låg efter.

IMG_5524

IMG_5526

IMG_5527

En rätt söt liten tjej måste jag säga. Jag lärde mig ett par finurliga grejor på vägen, som att fästa klänningen i kroppen och virka kroppen direkt på huvudet så att man slipper sy fast varenda lilla grej. Ja och de små kanterna på klänningen, vid händerna var fina. Nu ska jag ta och rota fram min julklappsbok med virkmönster till små figurer. Jag fick den av snälla lillebror men har inte riktigt haft ro att sätta mig med nåt. Men det är ju så rackarns kul att virka, jag glömmer det mellan varven.

Posted by

If it's crafty I have probably tried it. Or plan to try it tomorrow. I love to be creative in all ways, but I tend to gravitate to making cards, coloring and diecutting. I also have a bad yarn shopping.... ehm... KNITTING... habit. I live in Sweden with my husband, two cute minions (also known as kids) and three dogs. I work from home at a small international development company during the days, and craft while listening to audio books or follow my favourite series at nights and on weekends. I love it when I don't have to leave the house, being an introvert and socially awkward and all. That's why my slippers to shoe ratio is close to 1:1 and I'm not ashamed to admit it ;)

One thought on “Det blev en Lina

  1. Du hann i alla fall blogga det sista före mig! Min blev färdig idag, men inlägget kommer i morgon. Vad söt din blev med lugg och "riktiga" ögon! Jag fick brodera mina för jag orkade inte köpa några…Som förskollärare har jag väl lite försprång i sagornas värld kanske och att virkalong-loggan var en Elsa Beskow-bild från en annan saga fick mig på rätt spår från början.Roligt var det som sagt. Vi får väl hoppas att det dyker upp fler!? Har redan hittat ett mönster på pumpor som jag skulle kunna använda till Halloweenramsor med barnen. Sen ska jag kanske sticka färdigt mina granar jag började på för 4 år sen innan det är dags för julramsorna och sen…

    Like

Make my day, leave a comment :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s