Kalas och cakepopsrecept

Idag var det dags för 4-årskalas här hemma. Jag tror att det blev lyckat för både barn och föräldrar verkade ha rätt trevligt. Det blev glass i stora lass och cakepops. Man måste ju göra det lätt för sig ;-)

kalasbild

Jag har fått lite frågor om recept på cakepops så jag tänkte bjussa på receptet. Jag såg lite olika varianter på nätet och gjorde lite på måfå så några exakta mått har jag inte.

Cakepops

  • 2 paket fyllda kakor såsom Ballerina, Oreo eller liknande (Jag hade ballerina kladdkaka vanilj)
  • Något kladdigt, philadelphiaost, nutella, fluff eller frosting (jag hade philadelphiaost, jag läste nånstans 50 g till 2 paket kakor men det beror nog lite på kakorna så ta lite i taget tills “degen” är lagom att rulla)
  • choklad att doppa i, strössel eller annat pynt (jag hade vit choklad som jag färgade ljusrosa med karamellfärg och så jordgubbsströssel)

Krossa kakorna till smulor. Jag körde mina i min Kitchen Aid med flatblandaren efter att jag krossat dem lite med en slev. Jag tror att en mixer med knivar är snäppet bättre men i nödfall går det nog att stoppa dem i en påse och banka med en kavel. Sedan klickade jag i små klickar med philadelphiaost medan jag blandade i maskinen tills “degen” var lagom att rulla bollar med, det är nog lätt att den blir svårarbetad om man har i för mycket.

Sen är det bara att rulla bollar i lämplig storlek. Ställ dem kallt medan du smälter choklad så stelnar de lite. Ta klubbpinnar, kapade grillspett eller som jag papperssugrör (jag hittade mina på Lagerhaus) och doppa först i chokladen och stick fast i bollarna. På så sätt trillar de inte av när du doppar dem sen. Sen när chokladen på pinnarna stelnat så är det bara att doppa i choklad, låt rinna av lite och låt stelna ett tag innan du doppar dem i strössel. Annars får du massor av choklad i strösslet. Om chokladen är för tjock kan du blanda i lite kokosfett i den så blir den lättare att rulla i om hela bollarna ska vara chokladdoppade.

Jag stack ned mina i sockerskålen medan de stelnade. Sen kan man knyta en söt rosett runt pinnen, sätta fint cellofanpapper runt eller pynta på annat sätt innan servering. Jag sket i det och satte dem i en stadig hög mugg och prioriterade att byta från julgardinerna som jag plötsligt insåg fortfarande satt uppe ;)

Jag gjorde en annan typ också där jag tog stora marshmallows och stack fast på grillpinnar, doppade i choklad och strössel. Enkelt och fint att ställa på bordet!

bild

En bild på kalaspinglan också :) Hon tyckte att det var ett jätteroligt kalas och fick jättefina presenter. Nu har jag placerat dem med godispåsar från fiskedammen i soffan framför en film och pustar ut på sängen. Jag laddar om inför mellon i kväll och har ändrat planerna från hemlagat till hämtmat. Skönt att ha kalasat klart för denna gång!

Posted by

If it's crafty I have probably tried it. Or plan to try it tomorrow. I love to be creative in all ways, but I tend to gravitate to making cards, coloring and diecutting. I also have a bad yarn shopping.... ehm... KNITTING... habit. I live in Sweden with my husband, two cute minions (also known as kids) and three dogs. I work from home at a small international development company during the days, and craft while listening to audio books or follow my favourite series at nights and on weekends. I love it when I don't have to leave the house, being an introvert and socially awkward and all. That's why my slippers to shoe ratio is close to 1:1 and I'm not ashamed to admit it ;)

Make my day, leave a comment :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s