My beautiful daughter

Jag är normalt en kortmakare och att scrappa LOs har aldrig riktigt varit min grej. På sista tiden har jag blivit mer och mer inspirerad att ge mig på detta och det har verkligen varit jätteroligt att prova på något nytt. Jag ritar upp layouterna i Silhouette Studio först så att jag ser att sidan ser proportionerlig ut innan jag skär ut alla delar. Det är en stor hjälp för mig som inte riktigt ser layouterna i huvudet än.

——————————————————————————————————

I’ve always been a cardmaker first, making layouts has never really been my thing. The last few weeks I’ve really been inspired to try to make some layouts and I’ve really enjoyed trying it out. I draw my layouts in Silhouette Studio before cutting any parts out to make sure the proportions are allright. It’s a big help for me since I can’t really imagine what the page will look like yet.

IMG_6535liten

Jag hade ett par bilder på min dotter som jag länge tänkt göra något med, de är utskrivna i svart-vitt så då passade de perfekt med Martha Stewarts färgsprakande papper. När jag fick dessa papper i mitt DT-paket blev jag riktigt häpen. De är så galet mycket finare i verkligheten än på produktbilderna (de är söta där med, men de är så mycket finare i verkligheten). Mycket söta mönster som hämtat från ett gammeldags lapptäcke. En del är glittriga och en del har struktur som en vaxduk och de är tjocka och fina. Jag gillar de som är rutiga och den röda blev så fin mot de svart-vita bilderna.

—————————————————————————————————–

I had a couple of photos of my daughter laying on my desk, I’ve been waiting to make something with them for a long time. They are printed in black and white and looked perfect with the colorful Martha Stewart papers. When I got these papers in my DT-kit I was amazed. They look so much better in person than on the product pictures I’ve seen (they do look cute there too, but they are even better for real). There are many cute patterns with a vintage feeling, like old quilts. Some have a bit of glitter on them, some have a plastic structure like an oilcloth and all of them are really thick. I love the gingham ones best, the red one looked great against the black and white photos.

IMG_6534liten

Eftersom jag har en hemsk handstil så älskar jag print and cut-funktionen på Cameon. Jag skriver ut all journaling och skär sedan ut det som här. Jag gjorde även en ram med sketch-pennorna som jag sedan skar ut.

—————————————————————————————————-

My handwriting is kind of terrible. I love the print and cut-function i Silhouette Studio. I can type my journaling, print it out and cut with the Cameo. I also made a frame with the sketch pens and then I cut it out.

IMG_6536liten

Här har jag stansat ut ett hjärta ur papper med samma mönster men i en annan färg, en lite rolig effekt. Jag har sytt lite på LOn såklart, jag tycker aldrig nåt jag gör ser riktigt färdigt ut innan jag sytt på det.

—————————————————————————————————-

I punched a heart from the blue gingham pattern, I love the effect of the same pattern in different colors. I also stitched some on the layout. I never ever feel like anything is quite finnished before I put some stitching on it.

Material/supplys:

 • Silhouette Cameo
 • Silhouette Metallic Sketch pennor 4 pack
 • Bazzil Cardstock
 • Martha Stewart Crafts Stitched Paper Pad
 • Martha Stewart Crafts Stitched Fabric Dimensional Alphabet Stickers
 • Martha Stewart Crafts Permanent Glue
 • EK Success Aristocrat Alpha Small
 • Basic Grey PB&J; Pins and Tags
 • Basic Grey Whats Up Die Cuts and Transparencies
 • My Minds Eye Miss Caroline Howdy Doody Lovely Pins & Buttons
 • My Minds Eye On the Sunny Side Brads
 • Epiphany Crafts Shape Studio Heart 25
 • Scrapbook Adhesives 3D Foam Squares – White
 • Scrapbook Adhesives E-Z Runner Perm
 • Scrapbook Adhesives Mounting Squares White Permanent

Privat Material/private supplys:

 • Bakers Twine
 • Sewing Machine

Posted by

If it's crafty I have probably tried it. Or plan to try it tomorrow. I love to be creative in all ways, but I tend to gravitate to making cards, coloring and diecutting. I also have a bad yarn shopping.... ehm... KNITTING... habit. I live in Sweden with my husband, two cute minions (also known as kids) and three dogs. I work from home at a small international development company during the days, and craft while listening to audio books or follow my favourite series at nights and on weekends. I love it when I don't have to leave the house, being an introvert and socially awkward and all. That's why my slippers to shoe ratio is close to 1:1 and I'm not ashamed to admit it ;)

One thought on “My beautiful daughter

 1. WOW!!! Du är ju en stjärna på LO med! Så imponerad – jag har så svårt för dom där stora ytorna – fast nu var det nog flera år sedn jag testade. Blev definitivt inspirerad att testa igen efter att ha sett detta (-:Hoppas allt är bra – stor kram Karin

  Like

Make my day, leave a comment :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s